Stichting MaakjeRoute
Stichting MaakjeRoute
 
 

Ga naar: MJR - Home

Ga naar: Nieuws

Ga naar: Visie

Ga naar: Sponsoren

 
 

 
 

Zelf een wandeling samenstellen
Het is mogelijk om zelf een wandeling samen te stellen uit de losse route trajecten van onze wandelprojecten. Op deze pagina lees je er meer over.

Om zelf een wandeling samen te stellen volg je de volgende stappen.

Stap 1: kies de locatie
Surf naar het wandelproject waar je wil gaan wandelen. Dit kun je eventueel kiezen op: http://wandelroutes.maakjeroute.nl/.
WWW link
Wandelroutes van stichting MaakjeRoute website.

 
Stap 2: de wandelingen pagina
Klik zodra de wandelen in (of wandelen bij) pagina van de locatie waar jij wil gaan wandelen, verschijnt in de blauwe bovenbalk op: wandelingen. Kies vervolgens voor zelf een wandeling samenstellen.
 
Stap 3: kies het soort wandeling
Je hebt de keuze uit drie verschillende soorten zelf samengestelde wandelingen.
 
Optie 1: een rondwandeling laten generen
Bij deze optie hoef je alleen het start- en eindpunt (één punt) van de wandeling op de kaart te kiezen. Omdat het om een rondwandeling gaat, zijn start- en eindpunt gelijk. De website bepaalt op basis van jouw interesses en hoe ver je wilt lopen de ideale wandeling.
 
Optie 2: een OV-wandeling laten generen
Bij deze optie kies je zelf het startpunt en eindpunt van de wandeling. Omdat je vaak terugreist per openbaar vervoer, heet dit een OV-wandeling, maar je zou deze optie ook kunnen gebruiken om naar een bepaald punt te wandelen. De website bepaalt op basis van jou interesses de ideale wandeling, wel is er een minimum afstand tussen begin en eindpunt. Dit is de kortste lengte tussen de twee gekozen punten via ons routenetwerk. Ook langere ommetjes zijn mogelijk, waarbij de website steeds weer de wandeling kiest die het beste aansluit bij jouw interesses.
 
Optie 3: zelf een wandeling op de kaart klikken
Bij deze optie kun je na het kiezen van een startpunt steeds weer kiezen uit de routes die op het volgende knooppunt aansluiten. Ben je bij het eindpunt aangekomen, dan klik je op kies deze wandeling en de wandeling verschijnt op je scherm.
 
Stap 4: Kies begin en eventueel eindpunt
Heb je bij de vorige stap gekozen voor een rondwandeling of een OV-wandeling, dan volgen er nog meer stappen. Eerst moet je een beginpunt op de kaart kiezen. (Of een begin en eindpunt bij een OV-wandeling. Voor het gemak zijn bij een OV-wandeling standaard alleen die knooppunten aangegeven die in de buurt van een bushalte liggen. Door alle startpunten te kiezen en op vernieuw de kaart te klikken verschijnen alle knooppunten uit ons routenetwerk.)
 
Stap 5: Geef je interesses op
Vervolgens verschijnt een scherm waar je je interesses kan opgeven. Met deze opties kiest de website de meest ideale wandelroutes voor je uit. Wandel je bijvoorbeeld graag door het bos en de natuur, geef dan "bos" en "natuur" als opties op. Houd je wel van afwisseling tussen bos en natuur en landbouwgrond, kies dan voor "natuur", "bos" en "cultuurlandschap". Bij deze keuze zal de website vooral die trajecten die door bos, natuur en landbouwgebied lopen kiezen. Idem voor een keuze als bijvoorbeeld "architectuur", kies je voor deze optie dan loont het voor de website om te kiezen voor een route met een ommetje erin langs een bouwkundig bijzonder gebouw.
 
Stap 5: Kies een lengte
Bij deze stap kun je de lengte van de wandeling kiezen. Er is een minimale afstand en ook een maximale afstand. Wil je langere wandelingen klik dan op genereer meer wandelingen.
 
Stap 6: Kies een wandeling
Bij deze stap verschijnt als eerste de wandeling die het beste voldoet aan de door jou opgegeven criteria. Druk je op volgende, dan verschijnt de wandeling die als op één na beste uit de bus kwam, enz. enz. Ben je tevreden met de wandeling die op het scherm getoond wordt, klik dan op kies deze wandeling. Vervolgens heb je dezelfde mogelijkheden als bij een voorgeprogrammeerde wandeling, dus GPX download, de wandeling printen of bekijken op Google Earth.

Veel succes!


 
 

 
 

Stichting MJR
Nieuws
Visie Sponsoren
 
 

 
 

KvK Arnhem: 09205665
RaboBank Arnhem: NL70 RABO 0152 3398 17
Disclaimer Algemene voorwaarden Privacy policy

© 2009-2014, Stichting MaakjeRoute (MJR)
Ontwerp: R22-Design
Volg ons op Twitter of word lid van onze nieuwsbrief